
Íme néhány eredmény a több mint 16500 tanulmány közül melyek az olivalevél jótékony hatását vizsgálták, különösképp az oleuropein hatóanyagot.
Antioxidáns hatás és szabadgyökök eltávolítása
Oleuropein, laboratóriumi és élő szervezetekben végzett kutatási eredmények
Szerzők: Speroni E, Guerra MC, Minghetti A, Crespi-Perellino N, Pasini P, Piazza F, Roda A , Kutató intézet: Facolta di Farmacia dell’Università degli Studi di Bologna, 1998
A polifenolok kapacitása a szabadgyökök eltávolításában
Szerzők: Visioli F, Bellomo G, Galli C, Kutató intézet: Facoltà di Scienze Biomedicinali dell’Università degli Studi di Torino, Novara ,1998
Az olivafából kivont polifenolok antioxidáns aktivitása
Szerző:Benavente Garcia O, Castello J, Ortuno A, Del Rio JA, Kutató intézet: Reparta Ricerca Sviluppo, Furfural Espanol SA, Alicante, Murcia, Spagna, 2000
Az olivafa levelekből kivont különféle polifenolok antioxidáns hatásainak mennyiségi és minőségi vizsgálata
Szerzők: P Pinelli, C Galardi, N Mulinacci, FF Vincieri, M Tattini, A Romani, Kutató intézet: Dipartimento delle Scienze Farmaceutiche Università degli Studi Firenze, 2000
A vízben oldott olivafalevél kivonat antioxidáns hatásai
Szerzők: Briante R, Patumi M, Terenziani S, Bismuto E, Febbraio F, Nucci R., Kutató intézet: Enzimologia del CNR, Napoli - Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2002
Szív és érrendszeri, koleszterin, vérnyomás és vércukorral kapcsolatos vizsgálati eredmények
Olajfa levelek szív és érrendszer aktivitására gyakorolt hatása
Szerző: C Circosta, F Occhiuto, A Gregorio, S toigo, A De Pasquale, Kutató intézet: Dipartimento Farmaco Biologico Università degli Studi Messina, 1990
Az olajfa levelek értágító hatása
Szerző: Zarzuelo, Durante J, Jimenez J, Gonzalez M, Utrilla MP, Kutató intézet: Dipartimento di Farmacologia, Facoltà di Farmacia, Università di Granada Spagna, 1991
Az olivafa levél kivonat rendszeres fogyasztásának hatása a koleszterin szintre
Szerző: Serafini, Laranjinha Ja, Almeida LM, Maiani G, Kutató intézet: Laboratorio di Ricerca Sugli Antiossidanti Istituto Nazionale Ricerca Alimenti e Nutrizione, Roma, 2000
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék gyógyszernek nem minősül, természetességéből, összetételéből fakadóan pozitív élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek.