Íme néhány eredmény a több mint 16500 tanulmány közül melyek az olivalevél jótékony hatását vizsgálták, különösképp az oleuropein hatóanyagot.

Antioxidáns hatás és szabadgyökök eltávolítása

Oleuropein, laboratóriumi és élő szervezetekben végzett kutatási eredmények

Szerzők: Speroni E, Guerra MC, Minghetti A, Crespi-Perellino N, Pasini P, Piazza F, Roda A Kutató intézet: Facolta di Farmacia dell’Università degli Studi di Bologna, 1998

A polifenolok kapacitása a szabadgyökök eltávolításában

Szerzők: Visioli F, Bellomo G, Galli CKutató intézet: Facoltà di Scienze Biomedicinali dell’Università degli Studi di Torino, Novara ,1998

Az olivafából kivont polifenolok antioxidáns aktivitása

Szerző:Benavente Garcia O, Castello J, Ortuno A, Del Rio JAKutató intézet: Reparta Ricerca Sviluppo, Furfural Espanol SA, Alicante, Murcia, Spagna, 2000

Az olivafa levelekből kivont különféle polifenolok antioxidáns hatásainak mennyiségi és minőségi vizsgálata

Szerzők: P Pinelli, C Galardi, N Mulinacci, FF Vincieri, M Tattini, A RomaniKutató intézet: Dipartimento delle Scienze Farmaceutiche Università degli Studi Firenze, 2000

A vízben oldott olivafalevél kivonat antioxidáns hatásai

Szerzők: Briante R, Patumi M, Terenziani S, Bismuto E, Febbraio F, Nucci R.Kutató intézet: Enzimologia del CNR, Napoli - Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2002

Szív és érrendszeri, koleszterin, vérnyomás és vércukorral kapcsolatos vizsgálati eredmények

Olajfa levelek szív és érrendszer aktivitására gyakorolt hatása

Szerző: C Circosta, F Occhiuto, A Gregorio, S toigo, A De PasqualeKutató intézet: Dipartimento Farmaco Biologico Università degli Studi Messina, 1990

Az olajfa levelek értágító hatása

Szerző: Zarzuelo, Durante J, Jimenez J, Gonzalez M, Utrilla MPKutató intézet: Dipartimento di Farmacologia, Facoltà di Farmacia, Università di Granada Spagna, 1991

Az olivafa levél kivonat rendszeres fogyasztásának hatása a koleszterin szintre

Szerző: Serafini, Laranjinha Ja, Almeida LM, Maiani GKutató intézet: Laboratorio di Ricerca Sugli Antiossidanti Istituto Nazionale Ricerca Alimenti e Nutrizione, Roma, 2000
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék gyógyszernek nem minősül, természetességéből, összetételéből fakadóan pozitív élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek.