Íme néhány eredmény a több mint 16500 tanulmány közül melyek az olivalevél jótékony hatását vizsgálták, különösképp az oleuropein hatóanyagot.

Antioxidáns hatás és szabadgyökök eltávolítása

Szív és érrendszeri, koleszterin, vérnyomás és vércukorral kapcsolatos vizsgálati eredmények

Oleuropein, laboratóriumi és élő szervezetekben végzett kutatási eredmények

Szerzők: Speroni E, Guerra MC, Minghetti A, Crespi-Perellino N, Pasini P, Piazza F, Roda A Kutató intézet: Facolta di Farmacia dell’Università degli Studi di Bologna, 1998

A polifenolok kapacitása a szabadgyökök eltávolításában

Szerzők: Visioli F, Bellomo G, Galli CKutató intézet: Facoltà di Scienze Biomedicinali dell’Università degli Studi di Torino, Novara ,1998

Az olivafából kivont polifenolok antioxidáns aktivitása

Szerző:Benavente Garcia O, Castello J, Ortuno A, Del Rio JAKutató intézet: Reparta Ricerca Sviluppo, Furfural Espanol SA, Alicante, Murcia, Spagna, 2000

Az olivafa levelekből kivont különféle polifenolok antioxidáns hatásainak mennyiségi és minőségi vizsgálata

Szerzők: P Pinelli, C Galardi, N Mulinacci, FF Vincieri, M Tattini, A RomaniKutató intézet: Dipartimento delle Scienze Farmaceutiche Università degli Studi Firenze, 2000

A vízben oldott olivafalevél kivonat antioxidáns hatásai

Szerzők: Briante R, Patumi M, Terenziani S, Bismuto E, Febbraio F, Nucci R.Kutató intézet: Enzimologia del CNR, Napoli - Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2002

Olajfa levelek szív és érrendszer aktivitására gyakorolt hatása

Szerző: C Circosta, F Occhiuto, A Gregorio, S toigo, A De PasqualeKutató intézet: Dipartimento Farmaco Biologico Università degli Studi Messina, 1990

Az olajfa levelek értágító hatása

Szerző: Zarzuelo, Durante J, Jimenez J, Gonzalez M, Utrilla MPKutató intézet: Dipartimento di Farmacologia, Facoltà di Farmacia, Università di Granada Spagna, 1991

Az olivafa levél kivonat rendszeres fogyasztásának hatása a koleszterin szintre

Szerző: Serafini, Laranjinha Ja, Almeida LM, Maiani GKutató intézet: Laboratorio di Ricerca Sugli Antiossidanti Istituto Nazionale Ricerca Alimenti e Nutrizione, Roma, 2000

A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék gyógyszernek nem minősül, természetességéből, összetételéből fakadóan pozitív élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek.